Stewardship is giving your Time, Talents and Treasures to support our Cathedral - donate

РАДОСНИ ДАР за децу на Косову и Метохији GIFT OF JOY for children in Kosovo & Metohija

РАДОСНИ ДАР за децу на Косову и Метохији GIFT OF JOY for children in Kosovo & Metohija

Срдачно се захваљујемо свим приложницима који су омогућили да донесемо РАДОСТ деци на Косову и Метохији!

Уживајте у видеу који показује како наша дивна деца примају поклоне. Ове године, ми смо одлучили да пошаљемо поклоне школској деци у удаљеним селима Бостане, Паралово, Прековце, Доњи Маркеш и Јасеновик на Косову и Метохији.

У сарадњи са хуманитарном организацијом Наши Срби, подељено је 200 пакетића! Председница организације Наши Срби, Кети Фанслоу, заједно са представницима Миром и Зораном Гушић, одлично су све организовали да ови поклони дођу до наше деце!

Зимски временски услови, ниске температуре, тежак терен и стриктне мере на граничним прелазима ради КОВИДА-19 нису дозволили да пакетићи стигну раније. Међутим, уз великодушну помоћ Светосавског Звонца наше Патријаршије у Београду и парохијског свештеника у Новом Брду, оца Стеве Митића, поклони су подељени баш на дан Светога Саве!

Представници организације Наши Срби, Зоран и Мира Гушић, који су лично узели учешће у овом подухвату, рекли су нам да су са сузама у очима гледали како деца са радошћу примају поклоне. Једна мала девојчица весело је изнела осећања многих: “Хвала вам што нас нисте заборавили!” Темпаратуре су биле веома ниске, струја је нестајала више пута током дана, није било лако кретати се по тешком терену, али ово путовање је за њих било веома емотивно.

Нека вас Господ све благослови за вашу љубав и саосећање. Још једном, деца и омладина нашег Саборног храма је захвална свима који су помогли да донесемо РАДОСТ нашој деци на Косову и Метохији.

Share the Post:

More Posts