Stewardship is giving your Time, Talents and Treasures to support our Cathedral - donate

5 Километара ходања ”Међународне Православне добротворне организације”

5 Километара ходања ”Међународне Православне добротворне организације”

Група ентузијаста у којој су заједно били свештеници, тинејџери, група младих, и родитељи Саборног Храма Васкрсења Христовог учествовала је јутрос у ходу од 5 километара у организацији Међународне Православне Добротворне Организације одржане при грчком православном храму Св. Андреја Првозваног у Чикагу.

Око 300 учесника учествовало је у данашњем ходу који подржава хитну и непосредну помоћ коју ова добротворна организација пружа унесрећеним особама широм света.

На самом почетку приказан је кратак видео запис који је у најкраћем изнео срж мисије ове добротворне организације, после чега је прочитана молитва. Свима је стављено до знања да њихово данашње учешће директно помаже угрожене особе којима је потребна храна, пијаћа вода, кров над главом, одећа и још много тога. Група из нашег Саборног храма уживала је у петокилометарском ходу поред језера Мичиген које је било обасјано зрацима дивног јутарњег сунца.

Од срца се захваљујемо нашим спонзорима на њиховој подршци и охрабрењу младима из нашег Саборног храма да учествују у овом племенитом догађају:

Адвокату Сузани Барон из Парк Риџа чијом добротом се име наших тинејџера Саборног храма нашло са осталим организаторима 5 Километара Хода Међународне Православне Добротворне Организације на полеђини мајица посебно припремљеним за ову прилику.

Господину Миловану Грчићу, првом потпредседнику нашег Управног Одбора, који је покрио трошкове учешћа тинејџера из нашег Саборног храма.

Коло Сестара парохије Св. Андреја Првозваног припремило је богат доручак и освежење за све учеснике после шетње. Ово је заиста био диван и благословен дан!

Share the Post:

More Posts