Stewardship is giving your Time, Talents and Treasures to support our Cathedral - donate

Млади Саборног храма у Чикагу помажу гладној деци у Африци

Млади Саборног храма у Чикагу помажу гладној деци у Африци

Дарежљива рука бива богатија, и ко напаја сам ће бити напојен. (Приче Соломонове 11, 25)

У петак, 23. новембра 2018. године, група младих средњошколаца Саборног храма Светог Васкрсења Христовог у Чикагу, Илиноис, помогла је у раду добротворне хришћанске хуманитарне организације “Храните Моју Гладну Децу” (Feed My Starving Children), која пакује и шаље храну гладној и неухрањеној деци широм света.

Млади су имали прилику да своју Православну веру примене на делу тако што су помогли у паковању оброка за децу која ову храну са зебњом очекују само да би преживели. Родитељи, чланови породица и свештеници Саборног храма о. Дарко Спасојевић, о. Добривоје Милуновић и о. Николај Костур, такође су се придружили групи тинејџера и пружили подршку и помоћ у паковању оброка. Групу младих при Саборном храму у Чикагу води протиница Јелена Милуновић.

Једно од деветоро деце у свету иде у кревет гладно. Ова статистика је још поразнија у земљама Африке. У изгладнелом детету нада може да се роди само са поузданим извором здраве хране. Око 795 милиона људи на свету нема довољно хране да води здрав и продуктиван живот.

На прагу Божићног поста и у духу милосрђа, млади су били срећни да виде како њихов добровољни рад има директан утицај на програм помоћи обезбеђивања хране гладној деци. Благодарећи нашем труду, успели смо да спакујемо 44.064 пакета за оброк (204 кутије) који ће помоћи да се нахрани 120 деце у Африци за годину дана. Млади схватају да су од Господа примили много благослова за које треба да буду захвални и да за узврат увек настоје да помогну онима којима је помоћ потребна.

Подржавјући мисију организације “Храните Моју Гладну Децу”, ми испуњавамо мисију на коју нас је призвао Господ и Спаситељ наш Исус Христос рекавши нам да хранимо гладне и служимо потребитима, свакодневно следујући Његов пример у свему што радимо. Када “волимо ближњега својега као самога себе, наши животи су богатији. (Мк 12, 31) Исто бива и када са благодарношћу прилажемо своје време и имање како би помогли онима којима је помоћ потребна. “Дајите и даће вам се. (Лука 6, 38) Свако дете има право да се нахрани здравим оброком.  “Јер огладњех, и дадосте ми да једем. (Мт 25,35)

Share the Post:

More Posts