Stewardship is giving your Time, Talents and Treasures to support our Cathedral - donate

Важно проширење могућности даривања и значајан напредак задужбинарских фондова

Важно проширење могућности даривања и значајан напредак задужбинарских фондова

Српски православни Саборни храм Светог Васкрсења објављује важно проширење могућности даривања и значајан напредак задужбинарских фондова

Приближавајући се празнику Рођења Христовог и крају календарске године, Српски Православни Саборни Храм Светог Васкрсења са задовољством жели да упозна своје парохијане и нашу ширу заједницу да приложници сада имају могућност даривања вредносних хартија Саборном храму, што је проширење у односу на досадашњу могућност примања само новчаних прилога или донација у материјалу. Такође, ове године смо били сведоци великог напретка Задужбинарских фондова Саборног храма, који пружају виталну дугорочну подршку нашим програмима.

Могућност Саборног храма да прима донације у акцијама (Stocks) и другим хартијама од вредности (Securities) има значајне користи како за донатора, тако и за Саборни храм.  Донатори могу да искористе пореске олакшице и погодности када прилажу хартије од вредности уместо готовине, често омогућавајући веће поклоне. За више информација о поклонима хартија од вредности, обратите се нашим свештеницима или посетите нашу новоотворену веб страницу www.hrsocendow.org.

Пре неколико година, Саборни храм је основао своје прве задужбинарске фондове, захваљујући великодушности неколико дародаваца и оснивањем фондова као што су Фонд Ђуре Драгишића, Фонд Милана Ракића, Фонд Смиљане Павићевић Најт, и Фонд Милорада Чупића. Многе организације су оснивале задужбине да би својим дародавцима пружиле могућност да приложе у спомен на некога или друге поклоне којима би пружили дугорочну подршку подухватима који имају посебан значај за њих и њихове породице.  Отварање рачуна за примање акција и хартија од вредности дешава се на крају године у којој су Задужбинарски фондови Саборног храма значајно порасли, са $250,000 на скоро $1,000.000, након оснивања додатних фондова који су завештани Саборном храму а који се очекују у јануару 2021 године. На нашој веб страници су наведене наше досадашње задужбине и препознају се они у чији спомен и част су дарови приложени.  Молимо вас да контактирате неког од наших свештеника за више информација у вези са програмима задужбинарских фондова нашег Саборног храма или да затражите брошуру.

У име чланова црквеног одбора и свештенства, о. Дарко Спасојевић, старешина Саборног храма, изражава дубоку захвалност свима који су подржали програм задужбинарства. Он је истакао, “Уверен сам да ће Саборни храм прикупити средства како би наставио да служи нашој заједници и унапређује наше програме, нарочито у овом времену здравствених и социјалних изазова без преседана.  Сви прилози, без обзира на износ, биће примљени са великом захвалношћу, са њима ће се најпажљивије управљати и они ће на најбољи начин бити употребљени у службу наше мисије. Задужбинарски фондови имају посебну улогу у пружању сигурне и дугорочне подршке програмима нашег Саборног храма. Као што ми убирамо плодове напорног рада и визије претходних генерација, тако смо и ми посвећени дугорочним потребама наших парохијана и заједнице.”

Идући стопама нашег Светог Саве, држимо се мудрих речи Светог Апостола Павла: “А ово велим: Ко шкрто сије, шкрто ће и жњети, а ко с благословима сије, са благословима ће и жњети. Сваки како одлучи у срцу, не са жалошћу или принудно; јер Бог љуби онога који драговољно даје. А Бог је кадар да вас обогати сваком благодаћу, да у свему свагда имајући довољно свега, изобилујете у сваком добром дјелу.” (2 Кор 9, 6-8)

Share the Post:

More Posts